Hatások és eredmények  

A módszertanilag megtervezett irányított közösségi tevékenységek, programok pozitív mintát adnak a fiatalok számára.  Mindez nagyban hozzájárul a fiatalok szociális készségeinek fejlesztéséhez, amely révén csökkenteni lehet a korai eredetű érzelmi zavarokat, és javítani lehet a résztvevők beilleszkedését az iskolába és a helyi közösségekbe.  A csoportos foglalkozások elősegítik a gyerekek személyiségének integrálását, a társas kapcsolatainak javítását. (Helyi közösségek, ép és fogyatékos, cigány-nem cigány) A szabad programok a gyermekek igényeinek figyelembe vételével és a környezet adta lehetőségek kihasználásával megteremtik a lehetőséget a közös élményszerzésre és kikapcsolódásra, ezzel modellt teremtve a szabadidő értékes eltöltésére.

Fogyatékos fiatalok számára biztosítani lehet a fejlesztést, de minimum a szintentartást. A szabadidős programok a gyermekek igényeinek figyelembe vételével és a környezet adta lehetőségek kihasználásával megteremtik a lehetőséget a közös élményszerzésre és kikapcsolódásra, ezzel modellt teremtve a szabadidő értékes eltöltésére.

 Az integrált programok segítik a másság elfogadását, tolerancia erősödést és a közös programokon keresztül a  barátság, segítségnyújtás  kialakítását.

Az egyesület működésének eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy az Ifjúsági Klub komplex programcsomagja a fiatalok fejlődését értékteremtő módon szolgálja, a fejlesztési eredmények személyiségükbe beépülve közvetlenül javítják iskolai eredményeiket és közösségi beilleszkedésüket. 

Fontos kiemelnünk, hogy a programokat bárki látogathatja, aki elfogadja ezek sajátosságát.  Tekintve a szolgáltatások, széles skáláját, sokszínűségét, komplexitását, úgy gondoljuk, hogy a tevékenység hiányt pótló és egyedi. 

Kapcsolat

5000 Szolnok, Nyúl u 2
+36 56 220 173
kamasztanyaszolnok@gmail.com
18829761-1-16

Támogatóink