Fogyatékosságal élő gyermekek szabadidős programja  

Célja

Értelmi és mozgássérült gyermekek közösségbe való beilleszkedésének, ezen belül közösségi alkalmazkodásuk elősegítése, lelki érzelmi stabilitásuk erősítése, a szülők közösségi önszerveződésének elősegítése.


Tevékenységek

A program tavasztól őszig tart Szandaszőlösön egy lovas tanyán. Hetente egy alkalommal találkozunk, s az összejöveteleken a gyermekek jó hangulatú kis csapatban  közös programokon vehetnek rész.  Lehetőségük van játszani,  szüleikkel együtt, gitár kísérete mellett énekelni, illetve azt hallgatni. Nagy sikere van a bográcsban történő főzésnek, s a jóízű falatozás mellett hamar szalad az idő. A lovaglások előtt vagy után, a gyerekeknek lehetősége van megismerkedni őshonos magyar állatokkal. Kisállat simogató keretében ismerkedhetnek kecskékkel, pulikutyával, néma kacsákkal, libákkal, kacsákkal, tyúkokkal és csirkékkel, japán kakassal és gatyás kakassal, cicákkal, tengerimalacokkal és sokféle galambbal. Az állatcsemetéket kézbe vehetik és simogathatják, amit nagyon szeretnek.


Alkalmazott módszerek

A közösségi programokat élő farm környezetben szervezzük, ahol a kis háziállatok jelenléte vagy a felügyelet melletti lovagolás a korrektív pedagógia-pszichológia módszerével hat a fejlődésükre.

Kapcsolat

5000 Szolnok, Nyúl u 2
+36 56 220 173
kamasztanyaszolnok@gmail.com
18829761-1-16

Támogatóink