EFOP-1.2.1-15 - Védőháló a családokért  

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA_es_csaladbarat

mozgasserult-jelzes  Nagyobb betűméret I Erősebb kontraszt I Eredeti állapot

A kedvezményezett neve: Kamasz-Tanya Gyermek és Ifjúsági Egyesület
A projekt címe: Együtt a családok jövőjéért
A támogatás összege: 40.000.000 Ft
A támogatás mértéke: 100 %
A projekt azonosítószáma: EFOP-1.2.1-15-2016-00201
A projekt megvalósítási időszakának kezdete: 2017. március 01.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019. december 31.

A Kamasz-Tanya Gyermek és Ifjúsági Egyesület az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, EFOP-1.2.1-15 – Védőháló a családokért című felhívásra benyújtott, EFOP-1.2.1-15-2016-00201 azonosítószámú támogatási kérelme alapján 40 millió Ft támogatásban részesült. A felhívás a családi kohézió erősítését elősegítő programok megvalósítására jött létre, és a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. 

A pályázat célkitűzése a családok megerősítése. A Kamasz-Tanya Gyermek és Ifjúsági Egyesület olyan támogató szolgáltatások vezet be Szolnokon, melyek erősítik a családi összetartozást és a normális, működő kapcsolatok kialakítása iránti vágyat. A programokon résztvevők hatékony, gyakorlati, a hétköznapokban is jól használható segítséget kapnak, mely hosszú távon is megőrzik hatásukat. 

Alapelvünk, hogy az egyénen túl a család az a legkisebb egység, ahonnan erőt meríthetünk. Egy család– legyen az nagycsalád, kiscsalád, egyszülős család, mozaikcsalád, többgenerációs család, nevelőszülős család vagy bármi más -, melyben az emberi kapcsolatok megfelelően működnek, biztonságot, nyugalmat, feltöltődést és fejlődési lehetőséget biztosít tagjai számára.

A projekt 2017. március 01-től 2019. december 31-ig tart, és az alábbi programelemeket tartalmazza:

  • Egyéni tanácsadások, mediáció, csoportos ülések, workshopok, tréningek, melyek célja, az élethelyzeti elakadások feloldása, és a hétköznapokban is használható módszerek elsajátítása.
  • A munkavállalókat, leendő munkavállalókat és munkáltatókat segíti majd a burnout szűrés, az Első 90 nap program, mely az aktív munkaerőpiacra való visszatérést, illetve a munkahelyváltást segíti és a Halogató-LAK, mely kifejezetten a fiatalok –vagy a lélekben fiatalok- halogatásának leküzdéséről szól.
  • A fiatalabb korosztály rendkívüli osztályfőnöki órákon vesz majd részt, ahol nézőpontváltó, érzékenyítő módszerekkel beszélgetünk a fiatalokat és családokat érintő megoldandó feladatokról (tabuk nélkül), és megismerkedhetnek majd a drogok hatásaival, használatuk következményeivel is drogprevenciós előadásainkon. A megfelelő motiváció megtalálásához Példakép-programunk nyújt majd nekik segítséget.
  • Patrónus programunk egy úgynevezett pótnagymama, pótnagypapa program, ahol a generációk közötti különbség előnnyé változik, és ahol tényleg a gyerekek vannak a középpontban. 
  • A projekt ideje alatt 4 Családi napot szervezünk, általános iskolás gyerekeknek és családjaiknak, illetve fogyatékkal élő fiataloknak és családjaiknak.
  • Minden évben megrendezzük a Családok szolgálatában rendezvényünket, ahol bemutatkozhatnak partnereink, a családok pedig előadásokon, szórakoztató programokon vehetnek részt. Ezeken a rendezvényeken szeretnénk, ha a család összes tagja megtalálná a neki tetsző programokat – a gyerekekkel például egész nap animátorok foglalkoznak majd-, és közben együtt is minőségi időt tölthetnének el. Továbbá nem titkolt célunk, hogy elősegítsük a civil szervezetek, a munkáltatók, a köznevelési intézmények, az önkormányzat és az egyházak együttműködését, és helyet adjunk a közös párbeszéd elindításának.

Reményeink szerint egyéni és csoportos foglalkozásaink során több mint 1000 embert érünk el a program ideje alatt, és reméljük, hogy közel ennyien lesznek azok is, akiknek valamilyen pozitív változást hozunk az életébe.

EGYÜTT A CSALÁDOK JÖVŐJÉÉRT PROJEKT (EFOP-1.2.1-15-2016-0020)

Kapcsolat

5000 Szolnok, Nyúl u 2
+36 56 220 173
kamasztanyaszolnok@gmail.com
18829761-1-16

Támogatóink