ÉAOP-5.1.1/ PA-MEV  

1 „Beszélgetés híres szolnokiakkal”

A Kamasz Tanya GyIE Nyúl úti telephelyén rendeztük meg első programunkat A rendezvén vendégei voltak:

Török Béla válogatott vízilabdás, Pogány Nikolett EB bronzérmes kenus, Barabás Botond színművész, Kertész Marcella színművész, Barát Fábián szobrászművész, Szente Szabó Ákos festőművész. Meghívottaink könnyen megnyerhetők voltak és örömmel fogadták a felkérést. Nagytermünkben és a folyosón kis „szigeteket „rendeztünk be, ahol üdítővel, pogácsával édes sütivel terülj-terülj asztalkám-ot is biztosítottunk mind a vendégeknek, mind a hozzánk ellátogató gyermekek és pedagógusok  részére. A beszélgetések forgószínpad jellegűen zajlottak le. Az első mondatok kicsit várattak magukra, de aztán gyorsan oldódott a hangulat, melyet nagymértékben meghívott „hírességeinknek” köszönhettünk.

A gyerekekkel jó hangulatú beszélgetések folytak, számos hasznos információt, tanácsot kaptak, tanulásról, munkáról, sikerről, kudarcról és emberi kitartásról, ami meghozza várt gyümölcsét. Az elhangzottakat reméljük megszívlelték és ezzel életükben, ha csak egy picinyke pozitív változás áll be, már sikeres programot tudhatunk magunk mögött. Ebben a jó hangulatban az idő gyorsan repült. A találkozó a tervezettnél hosszabbra nyúlt, mivel sem a gyerekeknek sem a vendégeknek „nem akaródzott „abbahagyni a beszélgetést. Nagy örömünkre szolgál, hogy minden résztvevő (meghívottak, gyerekek, tanárok) pozitívan nyilatkozott a programról és reményeiket fejezték ki az ügyben, hogy egyesületünk hagyománnyá teszi a ”hírességekkel” való találkozást. Ebben mi is bízunk és keressük a lehetőséget a találkozók éves szintű megrendezésére.

  2 „Épek és fogyatékkal élők közös sportnapja

 A program keretében épek és egészségesek megmutathatták sporttudásukat, illetve hasznosan és jókedvűen tölthették el szabadidejüket Bepillantást nyerhetünk a fogyatékos társaink által folytatott sporttevékenységekbe, s ezeket az egészséges fiatalok is megpróbálhatták. A tornateremben nagyon jó volt a hangulat, a fiatalok először bátortalanul, de később hatalmas lelkesedéssel próbálták ki a kerekes székeket és a játékos versenyek mindenki számára feltöltődést jelentettek. Segítő kutyával is megismerkedhettek, és láthattuk, hogy mozgássérültek részére milyen nagy segítséget jelent egy ilyen okos „segítő társ” (cipő oda hozatala, zokni lehúzása stb.) A boccia nevű játékot nem ismerték, de a Budapesti Mozgássérültek Állami Intézetéből érkező országosan is elismert boccia csapat gyorsan megtanította a fiatalokat a játékra és beletanultak a szabályokba.. Annyira tetszett a csoportoknak, hogy abba sem akarták hagyni a közös játékot. Végeredményképen igen sikeres volt a közös sportdélután, örülünk, hogy a fiatalok ilyen pozitívan álltak a programhoz.

 3  „Roll Dance”

 Harmadik, egyben utolsó programunkon a tánc és a zene volt a középpontban. A Sipos Orbán Szakiskola ebédlője változott táncparketté. Először az Aranycsillag Társastánc klub kápráztatta el a közönséget. Láthattunk, keringőt, rumbát, cha-cha-cha-t, bachatát, salsát,  sambát mambót, tangót és csapatban szólótáncot. Csodás és magható volt 

Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes bemutatója. Repertoárjukban  szerepelt számos standard és társastánc.  Az est fénypontja volt amikor a  Roll Dance és az Aranycsillag Társastánc klub közös keringőt mutatott be, majd a vendégeket is táncra hívták. A továbbiakban a jó hangulatról az Amadeus Zenekar gondoskodott. Összességében  és a visszajelzések alapján igen színvonalas volt a program, melyet a közönség kérésére, támogatás esetén a jövőben is szeretnénk megrendezni.

Kapcsolat

5000 Szolnok, Nyúl u 2
+36 56 220 173
kamasztanyaszolnok@gmail.com
18829761-1-16

Támogatóink