A hátrányos helyzetű gyermek  

Sajnos a mi fiataljaink sok problémával találják szembe magukat: A családokból eredő problémák: családi szocializációból eredő személyiségkárosodás, kóros deviáns minták, családi rendszerhatások. Társadalmi körülmények: kortárs csoportok, szekták szerepe, stressz, munkanélküliség.

A terhelt családban élő gyermekeknél különösen, de az ifjúság körében általánosan is gondot okoz az adekvát érzelmi kifejezés, a szociális készségek alacsony szintje. A legtöbb hátrányos helyzetű fiatal gátlásokkal küzd, lakótelepi, iskolai beilleszkedésük nehezül. Kiközösítettek lehetnek. Ezeknek a gyerekeknek megtörtént a minősítése, elkülönítése, kirekesztése.

A fiatalok "fekete bárányok" az iskolában. Minősítésük oka szubkulturális stíluselemek viselete, öltözködésük viselkedésük. Minősítésük előbb utóbb teljessé válik, hiszen belekeverednek különböző rendbontásokba. A különböző "balhék" elkövetői végül is hasonló "más"-ok, deviánsok lesznek. Az iskolai közösségek kirekesztik őket, hiszen 16-ik életévük betöltése után "nem kötelező" iskolába járni.

Eltanácsolják őket és megindulnak a lejtőn. Ezeknek a gyerekeknek családi hátterük anyagilag és érzelmileg is igen szegény, viszont nagyon igénylik a szeretetet és a törődést. A klub célcsoportjai: Szolgáltatásunkat a lakótelepen élő hátrányos helyzetű, konfliktusos magatartású gyermekeknek és fiataloknak nyújtjuk, akik ha klubunk nem állna rendelkezésükre, szabadidejüket az utcán töltenék el. A hátrányos helyzetű és nehezen nevelhető óvodások és kisiskolások Értelmi és mozgássérült gyermeke és fiatalok Érintett korosztály: 3 -19 év Sérült fiatalok 5 -29 év

Kapcsolat

5000 Szolnok, Nyúl u 2
+36 56 220 173
kamasztanyaszolnok@gmail.com
18829761-1-16

Támogatóink